Longboat Racing Wingpagaj, Carbon L

Longboat Racing Wingpagaj, Carbon L har blad i mellemstørrelse og er god til både touring og baneroning. Longboat wingpagajer bruges primært til roning i kap-og turkajakker, hvor der er behov for et effektivt og relativt stort blad til fremdrift. Wingpagajer bruges også til roning i havkajak, især til motionsroning.

Vægt: 700 g
Længder: 205-215 & 215-225cm
Bladstørrelse: 16,5 x 50 cm
Diameter skaft: 28 mm (med ovalt greb)
Materiale: 100% carbon i skaft og blad

Fra 2.200,00  DKK
På lager
Kun %1 tilbage

Longboat Racing Wingpagaj, Carbon L er egnet til den stærkere roer. Longboat wingpagajer bruges primært til roning i kap-og turkajakker samt surfski, hvor der er behov for et effektivt og relativt stort blad til fremdrift. Wingpagajer bruges også til roning i havkajak, især til motionsroning. Longboat wingpagajerne er produceret i 100% carbon og kommer som standard med deling, trinløs skivning og længdeindstilleligt skaft op til 10 cm. Vægt: 750 g Længder: 205-215 & 215-225 cm Bladstørrelse: 16,5 x 50 Diameter skaft: 28 mm (med ovalt greb) Materiale: 100% carbon i skaft og blad Finish: Blank

Wingpagajen er er en pagaj udviklet til hurtig og effektiv fremdrift og anvendes primært af tur-, kap- og surfskiroere, som ofte har en højere pagajføring end havkajakroerne. Wingpagajen blev udviklet i 1980’erne og adskiller sig fra den originale pagaj ved at have form som en flyvinge. Modsat pagajer med fladt blad guider wingpagajen bladets bane gennem vandet, således at bladet i slutfasen af taget vil søge skråt bagud og op af vandet. Derudover øger den buede form bladets evne til at stå fast i vandet og dermed flytte kajakken fremad i en stabil glidende bevægelse. Tilsammen giver dette en effektiv kraftoverførsel hvor der spares energi på styringen af bladet. Longboat wingpagajen produceres i 100% carbon i vacuum, hvilket resulterer i en utrolig let og stiv pagaj i topkvalitet. Carbon er meget slidstærkt og du får derfor en pagaj for de næste mange år. Pagajen fås i forskellige længder og bladstørrelser, hvilket gør det muligt at finde præcis den som passer til dit behov og din fysik. Wingpagajens bladstørrelse definerer mængden af vand som flyttes per tag. Et lille blad vil derfor resultere i en højere frekvens og en lavere belastning end et stort blad. Derfor anbefaler vi en bladstørrelse small for kvinder af normal statur og en bladstørrelse medium eller large for mænd. Ideelt set skal pagajens blad sættes helt i vandet, hvorfor længden af pagajen er vigtig. I mange klubber defineres den korrekte længde af en pagaj til en person, ud fra om roeren kan stå oprejst og nå enden af pagajen, når den holdes lodret. Eftersom både benenes, overkroppens og armenes længde alle er faktorer påvirkende dette mål, siger det ikke meget om hvorvidt pagajen passer til en person. Overvejelsen af pagajens længde bør derfor i stedet inkludere sædehøjden og armenes højde når de føres fremad (hvis pagajen er for lang vil roerens hænder befinde sig for højt i forhold til øjnene og panden, som hænderne bør være på niveau med når de føres fremad). Longboat wingpagajen er delbar, hvilket gør den let at transporterer. Derudover gør det delbare skaft det let at foretage ændringer i forhold til skivningen og længde af pagajen, så det er muligt at eksperimentere med dette. Ift.skivningen anbefaler vi at den er et sted mellem 60-65°.

 

Specifikationer
PagajtypeWing
Diameter skaft28mm
EAN41607
FarveSort
MærkeLongboat
RostilHøj rostil